Wil je je familie, vrienden of collega’s op een leuke manier samen brengen nu we allemaal zo veel tijd thuis door brengen? Ga dan online kwissen met De Bubbelquiz!

Je kan bubbel tegen bubbel spelen (bv. gezin tegen gezin), of vorm teams met spelers die elk thuis live meespelen. In de luchtige vragenrondes zit voor elk wat wils. Je kan ook grappige doe-opdrachten toevoegen aan deze online kennisquiz, zodat alle leeftijden kunnen mee spelen en de slimmeriken niet verzekerd zijn van de winst!

Kies je quizmaster en kom samen op Zoom om online te quizzen. Na elke vragenronde openen de breakout rooms waarin je overlegt met je team. De antwoorden dien je in bij de virtuele quizmaster Super Sam in Facebook Messenger. Super Sam doet al het verbeterwerk en houdt de scores voor je bij.

Een absolute aanrader voor een leuke Coronaproof groepsactiviteit met je team of vrienden.

Deze digitale kennisquiz omvat:

  • Een spelcode waarmee je een maand lang kan spelen na de eerste activatie
  • Een uitgebreide handleiding van de online quiz
  • Een presentatie met 10 vragenrondes (5 of 10 vragen per ronde)
  • Een virtuele Zoom achtergrond en audiobestand met quiz jingle en applaus
  • Een voorbeeld van een uitnodiging of praktische infomail voor de deelnemers
  • Ondersteuning door Das Box: mail ons je vragen

Hoe verloopt de online kennisquiz precies?

1. Een Zoom meeting is de ideale plek om online te kwissen

De presentator stelt de vragen in een gemeenschappelijke ‘vergadering’ op Zoom. Na elke vragenronde openen de ‘breakout rooms’, virtuele ruimtes waarin je apart kan overleggen met je team. Zo kan je samen spelen met anderen die van jou verwijderd zijn. Na vier minuten overleg sluit de presentator alle virtele ruimtes en komt iedereen weer samen voor het vervolg van de live quiz.

2. Geef je antwoorden in via Messenger

Tijdens het overleg in de breakout rooms, is er 1 speler die de antwoorden invoert in Facebook Messenger. Chatbot Super Sam ontvangt de antwoorden en keurt ze goed of fout. De score wordt meteen bijgewerkt. De presentator kan het scorebord live volgen en tussen de rondes door overschakelen naar het scorebord voor een tussenstand.

3. Wij leveren kant-en-klare algemene kennis vragen

We hebben een algemene kennis quiz met grappige vragenrondes opgesteld. De vragen zijn in een presentatie gegoten die de quizmaster deelt met de spelers in Zoom. Na elke sessie in de breakout rooms, overloopt de presentator de antwoorden die ook in de presentatie staan.

In de presentatie zitten 10 vragenrondes, je kan deze allemaal doen of er bijvoorbeeld 6 of 7 uitkiezen. Met 7 vragenrondes kan je een digitale quiz houden van ongeveer 90 minuten.

De quizvragen zijn allemaal open (geen meerkeuzevragen dus) en zijn gericht op een zeer breed publiek. We mikken op de lach en niet op het kennen van obscure feiten. Het is dus geen algemene kennis quiz voor bollebozen die weten wie de wereldkampioen kunstschaatsrijden was in 1962. We vragen bijvoorbeeld naar je kennis van populaire TV-reeksen of van koeken en frituursnacks. We hebben ook geprobeerd om vals spelen zo veel mogelijk tegen te gaan door de vragen zo weinig mogelijk Google- of Shazambaar te maken.

4. Maak de Zoom quiz actief met doe-opdrachten

Als je dat wil, kan je de quizvragen ook afwisselen met grappige doe-opdrachten die we hebben opgesteld. Wie ze het best uitvoert, haalt de punten van de jury binnen. Zo krijg je nog meer vaart, afwisseling en plezier in de quiz. De quiz wordt zo ook wat moeilijker voor de teams die er met hun feitenkennis boven uit steken.

Download de brochure

Download Brochure

Foto’s van de Bubbelquiz

Veelgestelde vragen over de online quiz

Kan je ook quizzen met een ander platform dan Zoom?

Zoom is niet absoluut noodzakelijk, maar het is wel veruit het meest handige platform om een online quiz mee te houden. Als iedere speler deel uitmaakt van dezelfde organisatie, dan is Teams een alternatief, maar het is wel iets minder handig om mee te quizzen. Sommige organisaties verhinderen het gebruik van de geïnstalleerde versie van Zoom. Maar voor de Bubbelquiz heeft alleen de presentator deze versie nodig, de spelers kunnen zich beperken tot de webversie van Zoom die je gratis kan downloaden.

Voor Zoom hebben we een uitgebreide handleiding samengesteld en kortere voor Teams.

Met hoeveel kan je spelen?

Het minimumaantal is 3 teams van 1 speler, maar dat lijkt ons niet zo heel leuk. Het ideale is 3 of 4 spelers per team. In Zoom kan je tot 50 breakout rooms aanmaken, dus de maximale capaciteit is 200 spelers, verdeeld over 50 teams.

Kan je de quiz ook in het Frans of het Engels spelen?

De quiz bestaat voorlopig enkel in het Nederlands, maar op vraag kunnen we ook een Franse of Engelse versie van het spel maken.

Kan je de quiz ook meerdere keren spelen?

Ja, dat kan. De spelcode kan je 1 maand lang gebruiken na de eerste keer dat je ze gebruikt.